top of page

Alenka

Ples je moja strast in na nek način vstop v nek popolnoma drug svet, kjer se lahko sprostim in pozabim na vsakodnevne skrbi. Srečna sem, ko vidim nasmejane, sproščene plesalce, ki napredujejo iz vaje v vajo in se veselijo svojega napredka. To je moja nagrada!

...kot izkušena plesalka s številnimi plesnimi dosežki (kar nekaj stopničk na SP v formacijah), vajena snemanj plesnih točk za TV oddaje, sem se s poučevanjem plesa srečala že 1994, ko sem bila povabljena v ekipo plesne šole Urška.

Poučevala sem vse: maturante, valetante, v vrtcih, jazz balet, hip hop, show dance, odrasle od začetnih pa vse do naprednih skupin... You name it... :)

Leta 1998 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in moje diplomsko delo Poučevanje plesa, je bilo na povabilo dr. Mete Zagorc, predstavljeno na izobraževalnem seminarju za plesne učitelje iz celotne Slovenije.​ Imam veljavno licenco za plesnega učitelja, ki jo podeljuje Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije.

Obožujem izzive! Največji užitek mi je oblikovati koreografije, v katerih lahko združim različne plesne zvrsti, s katerimi lahko iz plesalcev izvabim največ (pa naj bo to začetnik ali pa že izkušen plesalec).

Plešem skozi življenje. Kaj bi si človek lahko želel lepšega?

bottom of page