Alenka

Ples je moja strast in na nek način vstop v nek popolnoma drug svet, kjer se lahko sprostim in pozabim na vsakodnevne skrbi. Srečna sem, ko vidim nasmejane, sproščene plesalce, ki napredujejo iz vaje v vajo in se veselijo svojega napredka. To je moja nagrada!

1/7

...kot izkušena plesalka s številnimi plesnimi dosežki (kar nekaj stopničk na SP v formacijah), vajena snemanj plesnih točk za TV oddaje, sem se s poučevanjem plesa srečala že 1994 , ko sem bila povabljena v ekipo plesne šole Urška.

Poučevala sem vse: maturante, valetante, v vrtcih, jazz balet, hip hop, show dance, odrasle od začetnih pa vse do naprednih skupin... You name it... :)

Leta 1998 sem diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in moje diplomsko delo Poučevanje plesa, je bilo na povabilo dr. Mete Zagorc, predstavljeno na izobraževalnem seminarju za plesne učitelje iz celotne Slovenije.​ Imam veljavno licenco za plesnega učitelja, ki jo podeljuje Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije.

Obožujem izzive! Največji užitek mi je oblikovati koreografije, v katerih lahko združim različne plesne zvrsti, s katerimi lahko iz plesalcev izvabim največ (pa naj bo to začetnik ali pa že izkušen plesalec).

Nekoč me je ena izmed plesalk po končanem tečaju ob 22h (po 10-ih urah učenja, ko sem bila fizično sicer popolnoma uničena, mentalno pa resnično "high" zaradi vseh endorfinov in serotoninov, ki se sproščajo med plesom), vprašala če sem vedno tako nasmejana... Moj odgovor že mnogo let nazaj: "Seveda,  kako ne bi bila. Plešem skozi življenje. Kaj bi si človek lahko želel lepšega?"